16 mei 2010

Verloren zonen verkennen Waals landschap!

4u30 zaterdag ochtend, de wagen in met Eddy, mezelf, twee fietsen en diets meer richting Spa om er aldaar de Waalse Pijl te trotseren.  Flêche de Wallonie!

Rond 7u in Spa.  Na wat verkleedpartijen, inschrijven en sanitaire inspanningen om 7u30 vertrokken voor een huzarentocht van 220km en 3.900hm.

Op km 17 kregen we al La Redoute voorgeschoteld alwaar we voor een eerste keer vereeuwigd werden door de plaatselijke pers.  Na 7 cols en côtes, een eerste bevoorrading: wafels, frangipannekes, chocolade en plat water!

50 km verder met amper 3 côtes (?) de volgende bevoorrading met een elfde variëteit aan voedsel en drank.  Op water rijden doet zelfs een wielertoerist niet, dus even gestopt langs een plaatselijk winkeltje en er ter plekke alle aquariussen geconfisceerd.  Geladen als een ezel maar zelfverzekerd dat dit beter is dan plat water op naar bevoorrading drie, een laatste halte voor de climax van de rit: Le Stockeu, de Côte de Wanne en Le Thier de Coo.

Voor de kenners: dank voor jullie bewondering.  Voor de niet kenners: je kan altijd bijleren.

Zoals steeds halverwege de steile, maar dit jaar mooi geasfalteerde klim op Le Thier de Coo een laatste bevoorrading met alweer eenzelfde aanbod.  Wij verdenken de organisatoren ervan van een fabriek leeggeroofd te hebben.

Nu nog een laatste spurt.  Allez, spurt, over nog twee colletjes, La haute Levée een beest vooral in de eerste kilometers om dan af te sluiten met een mooie Le Rosier, niet zo steil maar lang, zeker na 211 km.  Nog een lange afdaling richting Spa om er ongeveer 10 uur later te arriveren.

Voor de statistieken: 217 km, gemiddeld 24,1 km/u maximum wil je niet weten, 3.900 hoogtemeters en gemiddelde hm: 130

Voor wie geînteresseerd is in het volledige parcours en hellingen verwijs ik graag naar de webiste cyclo-spa.be.

Fier dat we dit opnieuw konden en voldaan van de prestatie keren we terug huiswaarts.

Patrick