31 mei 2010

Rik : dagtocht met koersfiets op zaterdag 29/05

Met 5 aan de kerk : Patrick Bart2 Rik Stijn en Pieter (heel wat minder dan de interesse in het begin van het jaar deed vermoeden, maar daar zijn een heleboel redenen voor).
Het werd een kennismaking met de westvlaamse en noordfranse bergen, met de wind (hard tegen in de heenrit en zeer hard mee of zijwaarts in de terugrit ) en met het achterwiel van Bart2.
Eerste 55km plat aan strak tempo in het wiel, viel goed mee (voorlopig gemiddelde van 30), dan de bergzone waar Rik en Pieter vochten om niet de laatste te zijn ...Proficiat Pieter !!
Dan de midagpauze met spagetti, en bezoek van Lut die ondertussen de streek van Wijtschate verkend had, Pieter na 95 km tevreden in de auto gekropen en de rest terug naar huis voor de laatste 80 km. Waarschijnlijk de rapste 80km ooit gereden door On2wheels met dank aan Bart2 en de wind, op de heuveltjes moest ik er wel af. Op 30 km van de finish was het bobijntje van Stijntje af (toch ook een proficiat voor Stijn die sterk was in de bergzone), waarbij Rik en Stijn besloten om de rest maar op ons tempo te doen, een fikse regenbui te Belgiek deed ons echter roepen naar de bezemwagen. We hadden 159 km met een algemeen gem. van 29,2 .
Patrick had het genoegen om de laatste 30 km met Bart2 naar huis te vliegen.
Het was dus een mooie rit aan veel hoger tempo dan vooraf gedacht, maar ik heb er fantastisch van genoten en de rest ook vermoed ik.
De zondag was ik er niet, alhoewel de benen zwaar vermoeid waren, was de hoofdreden  toch dat de baan nat lag. Volgende zondag beter.