22 oktober 2007

Rik: zondag 22/10 herfstritje op de weg

Nul graden, droge weg, lichte mist :  wellicht de laatste zondag dat het nog goed te doen was met de koersfiets.
De deelnemers waren : Yves, Patrick, Norbert, Eddy, Thierry, Rik en de jeugd Seppe,Hannes,Stijn.
Weg voor een eerder kort ritje (61 km) maar wel pittig, met de Kortekeer, Taaienberg alwaar de echten de steile kant namen de rest via de langere (minder steile) kant en de Varent .
Het eerste deel van de rit (met de hellingen) hebben we rustig afgelegd, maar best ook want we hebben vele gevaarlijke situaties tegen gekomen. Auto's die in volle vaart de Varent naar beneden stormen, witte kamionette die plots uit de bocht komt, traktor die in volle vaart passeert zonder aan de kant te gaan ea. Gelukkig is er niets gebeurd, tja ge denkt daar al een keer aan hé nu een dwaze appel al genoeg is om je maanden binnen te houden !
Ondertussen wist iedereen al wat er ons te wachten stond in het tweede deel van de rit, het parcours was ondertussen uitgelekt : namelijk terug langs de schelde.
Het werd een afvallingsrit, met tempo stroken aan 37 en pieken aan 47. Seppe heeft zijn talenten kunnen tonen door heel lang mee te gaan. Dank aan Eddy (die eigenlijk meeging om een beetje los te rijden na de koppenbergMTB, sorry) en Patrick om de jeugd op te vangen.
de cijfers : 61km 26,8avs 1570kcal hearate average 130
Het heeft deugd gedaan, volgende week ben ik er niet, tot in november !